Hírek, pályázatok

A DEÁK DELTA KFT. TELEPHELY FEJLESZTÉSE KERETÉBEN IPARI SZERELŐÜZEM ÉS DARUZHATÓ CSARNOK ÉPÍTÉSE KISTELEKEN - Telephelyfejlesztés uniós támogatásból - DAOP-1.1.1/E-11-2011-0011

Kedvezményezett: Deák Delta Kft. - 6636 Mártély, Tiszai u. 12. - deakdelta@t-online.hu
Közreműködő szervezet: DARFÜ Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. - Tel:(+36 62)561-939 - www.darfu.hu - ugyfelszolgalat@darfu.hu - 6726 Szeged, Közép fasor 1-3.

 

95 millió forintos uniós támogatásból fejleszti telephelyét a Deák Delta Kft. Kisteleken. Az Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett pályázati kiíráson a 161 millió forintos összköltségvetést meghaladó beruházás során új üzemcsarnok épül.

Az 1997-ben alakult, mártélyi székhelyű vállalkozás profiljába tartozik minden olyan elektronikai és gépipari technológiai fejlesztés az energetika, kábelipar kohászat és gépgyártás területén, ami célorientált, gyors megoldásokat kíván és kivitelezéséhez magasan képzett mérnöki fejlesztő, tervező, valamint szakipari kivitelező tapasztalat szükséges. Tevékenységük kiterjed az ipari termelő berendezések és gépsorok felújítására, korszerűsítésére, kábelipari munkák kivitelezésére, de mára olyan speciális, egyedi berendezések fejlesztésére, tervezésére és gyártására, valamint prototípusok készítésére is berendezkedtek, melyre a cég kisteleki telephelyének jelenlegi kapacitása már nem elegendő.

A kft. telephely fejlesztése keretében uniós támogatással ipari szerelőüzem, daruzható csarnok és irodaépület kerül megépítésre, így a jövőben nagyteljesítményű kábelgyártó gépsorok helyszíni gyártására és javítására is lehetőségük nyílik. Az új 780 m2-es csarnokban egyrészről a Kisteleki Kábelgyár, valamint más ipari üzemek gépeinek felújítási munkáit tervezik kivitelezni, másrészről az MTA Talajtani Kutatóintézetével együtt futó Európai Uniós LIFE+ környezetvédelmi projekt folytatólagos kivitelezéséhez szükséges célgépek működtetése és a nagyszámú elektronikus talajbiológiai szondák gyártása is itt történik majd. Az új irodaépület az energiahatékonyság jegyében épül, napkollektoros és napelemes rendszer kiépítésével kívánják az épület üzemeltetési költségeit minimalizálni.

 

A DEÁK DELTA KFT. VÁLLALATI FOLYAMATMENEDZSMENT RENDSZERÉNEK KIALAKÍTÁSA ÉS A SPECIÁLIS GÉPGYÁRTÁS TERVEZÉSI FOLYAMATAINAK FEJLESZTÉSE - Információs és kommunikációs technológiai megoldások fejlesztése uniós támogatásból - GOP-2.2.1-11-2011-0046

Kedvezményezett: Deák Delta Kft. - 6636 Mártély, Tiszai u. 12. - deakdelta@t-online.hu
Közreműködő szervezet: MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. - Tel:(+36 40) 200-617 - www.magzrt.hu - info@magzrt.hu - 1539 Budapest, Postafiók 684.

Deák Delta Kft. 6.306.000,- forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert a „Vállalati folyamatmenedzsment és elektronikus kereskedelem támogatása” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A 12.612.000,- forintos összköltségvetésű beruházás keretében lehetőség nyílt a Kft. működésének és jövedelemtermelő képességének fejlesztésére és erősítésére az információs és kommunikációs technológiai megoldások fejlesztésével.

A Deák Delta Kft. fő tevékenysége egyedi, speciális gépek gyártása. A cég magasan automatizált és ipari számítógépes rendszerekkel működtetett gépsorokat javít, épít – gépipari, kohászati és kábelipari területeken működő cégek számára, mely tevékenységgel mondhatni nélkülözhetetlenné tették magukat a piacon.

Jelen beruházás a vállalkozás informatikai fejlesztését, a szerviz tevékenység és ügyfélkezelés támogatását, a vállalkozás belső információs áramlását, és adminisztrációs tevékenységeinek fejlesztését tette lehetővé.

A beszerzett hardver és szoftver eszközök, különösképpen a 3D prototípus nyomtató rendkívüli hatékonyságot eredményez a vállalat működésében és a termelésben. Az alkalmazott eljárással lehetővé vált, hogy az egészségre ártalmatlan alapanyagokból, erős és tartós, teljes funkcionalitású, azaz működőképes prototípusokat állítsanak elő kedvező áron.

 

 

A DEÁK DELTA KFT. K+F FEJLESZTÉSE - Kábelipari kutatás-fejlesztés az Új Széchenyi Terv keretében - GOP-1.3.1-11/B-2012-0001

Kedvezményezett: Deák Delta Kft. - 6636 Mártély, Tiszai u. 12. - deakdelta@t-online.hu
Közreműködő szervezet: MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. - Tel:(+36 40) 200-617 - www.magzrt.hu - info@magzrt.hu - 1539 Budapest, Postafiók 684.

A Deák Delta Kft. 2012 áprilisában 100,95 millió forint támogatást nyert az „Akkreditált klaszter tagvállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása” programban az Új Széchenyi Terv keretében. A 183,55 millió forint összköltségvetésű projekt célja egy kábelipari gyártástechnológiát optimalizáló rendszert kifejlesztése.

Az 1997-ben alakult, mártélyi székhelyű vállalkozás profiljába tartozik minden olyan elektronikai és gépipari technológiai fejlesztés az energetika, kábelipar, kohászat és gépgyártás területén, ami célorientált, gyors megoldásokat kíván és kivitelezéséhez magasan képzett mérnöki fejlesztő, tervező, valamint szakipari kivitelező tapasztalat szükséges.

A kábel- és vezetékgyártás a világon mindenhol rendkívül költséges és energiaigényes technológiai folyamat. A kábelek és vezetékek gyártásához szükséges energia ma már elsősorban az alkalmazott technológiák függvénye, így ezen technológiák optimalizálásával jelentős energia megtakarítás mutatható ki az anyagfelhasználás fajlagos csökkentése mellett. A 183.553.128 forint összköltségvetésű kutatás-fejlesztési tevékenység keretében kábelipari gyártástechnológiát optimalizáló rendszer kifejlesztéséhez szükséges komplett szigetelő gépsor és egyedi súlymérő rendszer kerül megépítésre, mellyel valamennyi technológiai paramétert mérni, szabályozni és rögzíteni lehet a kísérletek során. A kinyert adatok és a gépsor gyártási paramétereinek folyamatos begyűjtéséből származó információk elemzésével lehetővé válik a konkrét kábelipari termékekre vonatkozó gyártástechnológia optimalizálása.

A beruházáshoz a vállalkozás 100.950.000 forint támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv segítségével.

 

EXTRAHAJLÉKONY ALUMÍNIUM SODRATSZERKEZETŰ VEZETÉKEK GYÁRTÁSÁNAK KIFEJLESZTÉSE A DEÁK DELTA KFT. ÁLTAL - Kábelipari kutatás-fejlesztés az Új Széchenyi Terv segítségével - GOP-1.3.1-11/B-2012-0030

Kedvezményezett: Deák Delta Kft. - 6636 Mártély, Tiszai u. 12. - deakdelta@t-online.hu
Közreműködő szervezet: MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. - Tel:(+36 40) 200-617 - www.magzrt.hu - info@magzrt.hu - 1539 Budapest, Postafiók 684.

A Deák Delta Kft. 108,2 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a „Akkreditált klaszter tagvállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása” című pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A 166,9 millió forintos összköltségvetésű beruházásból új sodrat szerkezetű vezetékgyártó technológia fejlesztése valósult meg.

A kábeliparban nagy tapasztalattal rendelkező Deák Delta Kft. uniós támogatással új sodrat szerkezetű vezetékgyártó technológiát fejleszt ki. A fejlesztéssel extra hajlékony alumínium termékcsalád piaci bevezetését tervezi, amely az ipar számos területén lehetővé teszi a réz sodratú hajlékony vezetékek részleges kiváltását, s ezáltal a beruházási költségek jelentős csökkentését.

Villamos berendezéseik működtetéséhez valamint az ipar számos területén megszámlálhatatlanul használt kábelek és vezetékek hagyományosan réz alapú sodratát igen nehéz és drága alapanyagok felhasználásával állítják elő. Cél- és időszerűvé vált flexibilis áramvezetőt megfelelő technológiával alumíniumból előállítani, amely alkalmazásával számos rézvezetőt kiváltva 60-75%-os megtakarítást is elérhetnek. A technológiai haladás következtében az alumínium néhány előnytelen tulajdonsága miatti technológiai nehézségek jelentősen csökkentek és az extra hajlékony alumínium szerkezetek alkalmazása előtérbe került.

Az alumínium az oxigén és a szilícium után a földkéreg harmadik leggyakoribb eleme. Fémkohászati előállítása jól kidolgozott technológiával folyik a világon. Nem mérgező, a természetbe visszakerülve a talajban egyébként is jelenlévő vegyületeket alkot. Az alumínium kábelipari feldolgozása kisebb energiaigényű gépeket igényel, így amennyiben nő az alumínium sodratú flexibilis vezetékek alkalmazási területe, akkor a CO2 kibocsájtás mértéke jelentősen csökkenthető.

A Deák Delta Kft. magasan képzett mérnöki fejlesztő, tervező, valamint szakipari kivitelező csapata olyan alumínium sodrattal rendelkező flexibilis termékcsaládot fejleszt ki, amellyel lényegesen olcsóbban lehet ugyanazon feladatokat ellátni, mint rézalapú elődeivel, így költség- és energiahatékony megoldásokat nyújthat a felhasználóknak és gyártóknak egyaránt, többek között olyan speciális területeken is, mint a szabadvezeték földelőrendszerek kivitelezése és üzemeltetése, ahol az alumínium kisebb súlya döntő jelentőséggel bír.

 

  

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség - www.ujszechenyiterv.gov.hu - Tel: (+36 40) 638 638

 

MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. - www.magzrt.hu - Tel:(+36 40) 200-617

 

DARFÜ Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.
www.darfu.hu - Tel:(+36 62) 561-939